Söndag 28 juni – Tusen trädgårdar

 • Gör som tusentals andra – besök en trädgård på Sveriges mesta trädgårdsdag.

  tradgardssverige.org/tradgardar/tradgardsparken-i-ytterjarna/

  Träffa trädgårdsmästarna vid olika stationer i parken. Vi genomför inga större visningar eftersom det då är svårt att hålla avstånd. Välkommen istället enskilt eller i mindre sällskap att komma och prata med oss!

  • Rosenträdgården är som vackrast och vi passar på att på detta vis fira Rosens dag! Möt oss i Rosenträdgården, vi berättar om våra rosor och ni kan bläddra i fina böcker på temat.
  • Pollinering: Ni hittar oss också vid insektshotellet och kompostplatsen där vi fokuserar på pollinering. Även här finns ett bokbord med information.
  • Föreningen Förädlad: Trädgårdsmästare är på plats och berättar om andelsodling och projektet ätbara perenner! Försäljning av plantor vid växthuset.

  Parken är öppen dygnet runt men vi är på plats mellan kl 11-14.

  Pop-up kafé: Passa på att njuta av kaffe och bulle ute i parken! Dagen till ära finns ett pop-up kafé utanför växthuset (endast swish-betalning). I Kulturbygge Restaurang finns rosinspirerad fika och mat.

  Musik: Trubadur Joakim Ehn spelar och sjunger vid växthuset

  Rosens dagpaket: Upplev Ytterjärna under ett helt dygn! Kom redan på lördagen och ät middag i restaurang Kulturbygge, ljusinstallationen Skyspace vid skymning och övernattning i vårt ekologiska boutique hotell, vakna upp nära naturen och njut av vår frukost. 990 kr per person.

Hitta hit

Kulturbygge Ytterjärna
153 91 Järna

Ta dig hit